/ Дарик Добрич
Ремонти в детските учебни заведения допринасят за повече уют и интересни занимания за най-малките, информират от Община Добрич. Добрата и качествена среда на обучение е един от приоритетите на ръководството, припомнят оттам.

Подобренията в сградите се извършват по стопански начин вече с нова организация - чрез включването на общинско предприятие „Комуналстрой“. Със санирани фасади посрещат своите възпитаници детските градини №17, №10, №20, №23 и №29.

В другите градини са извършени ремонти на покривите, в кухненския блок, вътрешния двор (ДГ № 7); на вътрешни помещения, санитарни възли и отоплителни инсталации. Нови легла и завивки имат в ДГ № 29 и № 12.

От Община Добрич са обезопасили уредите и площадките за игра в прилежащите площи в двора на детските градини, в резултат на което бе осигурена повече сигурност за децата.

В момента се прави основен ремонт на занималните в Детска ясла „Пролет“, която се намира на ул. „Екзарх Антим I” № 2. Ремонтират се OВ и ВиК инсталациите, поставя се ламинат, сменят се вратите, полага се нова боя и замазка. След като приключат цялостните ремонти всички 55 деца от яслата ще се обучават и забавляват в освежени и уютни занимални с осигурени по-добри условия за тяхното развитие.