Децата от театър "Дея"
Децата от театър "Дея" / netinfo
Детски музикален театър „Дея“ с ръководител Лана Анцаридзе завоюва награди на X Международен детски фестивал „Млади таланти“ в София, където участва за първи път. Талантливите деца от Добрич представиха мюзикъла „Хотел Трансилвания“ и обраха всички награди в категория Театрално изкуство – Голямата награда за Мюзикъл, Награда за режисура на Лана Анцаридзе и 3 индивидуални награди за актьорско майсторство на Александър Танев, Димитър Димитров и Ванеса Георгиева.
 
Театър „Дея” получи ощe една награда - покана за участие в творчески ваканции „Хайде да творим заедно”, където разноските по пребиваването на децата ще бъдат поети от организаторите.
 
Мюзикълът хотел „Трансилвания” ще бъде представен и на гала-концерта на лауреатите на фестивала на 3 юни в НДК.
 
Международният детски фестивал "Млади таланти" се организира от Национален дворец на децата. Фестивалът е включен в Националния календар за изяви по интереси на децата и учениците на Министерството на образованието и науката за учебната 2017/2018 година, в раздел „Изкуство”.
 
Дни преди фестивала в София, мюзикълът "Хотел Трансилвания" бе представен на сцената на Държавната опера във Варна при огромен интерес.