/ Дарик Добрич
Десетки събития са посветени на Рождество Христово в културния афиш на Добрич през месец декември. Предлагаме ви акценти от него:
 
Дядо Коледа очаква детските писма до 12 декември

Коледната елха на Добрич грейва на 7 декември.
Ще я запали кметът в 17.00 часа. Вече трета година символът на Коледа е живо дръвче, което е високо 12 метра, украсено с над 4 000 хиляди разноцветни лампички. На тържеството отново ще присъства Дядо Коледа
 
Органов концерт е предвиден на 10 декември в 18.30 ч. в зала „Добрич“. Под наслов „In dulci jubilo / В тиха радост“ ще бъдат изпълненията на Мария Славова - орган и Красимира Султанова – цигулка (гост). В програмата: Бах, Пахелбел, Любек.
 
От 10 до 20 декември екипът на Етнографска къща очаква децата с тематични беседи и  мултимедийни презентации, посветени на традиционните коледно-новогодишни обичаи.
 
Трупата на кукления театър започна репетиции за коледното си представление

На 12 декември, от 16.30 ч. във фоайето на Органова зала ще бъде подредена изложба на коледни картички и играчки за елха „Коледно вълшебство“ на деца от градините в Добрич
 
Коледна изложба на Дружество на художниците се открива същия ден от 17.30 ч. в  Художествена галерия.
 
Концертът на Български камерен оркестър - Добрич с диригент Алексей Измирлиев, също е на 12 декември, от 18.00 ч. в зала „Добрич“. В програмата е включена музика от барока на Хендел, Корели, Витали, Глук.
 
Смесен хор „Добруджански звуци“ също ще поздрави публиката си – на 14 декември в 18.00 ч. в зала „Добрич“. Празничният концерт е посветен на 160 години от рождението на Джакомо Пучини – с арии и дуети из негови опери и „Меса ди Глория“. Солисти: Галина Великова, Атанас Атанасов, Радослав Радев, Паско Ташев.
 
Голям хоров концерт ще има и на 16 декември, от 11.00 ч. в Огледална зала „Нели Божкова“. Той е на Детски хор и приятели – с участието на Детски хор „Маестро Захари Медникаров“ и Хор „Мистика“ с диригент Росица Дурмушлийска; ученици на Детелина Василева и Валентина Кателиева; Смесен хор „Черноморски звуци“ и Вокални студии „Съншайн“ и „Бейби войсес“ с диригент Валентина Георгиева.
 
Тазгодишната изява „Дарования“ е на 19 декември, от 18.00 ч. в спортна зала „Добротица“, с участието на колективи и индивидуални изпълнители - лауреати на национални и международни конкурси и фестивали, носители на престижни награди.
 
Държавна опера - Бургас ще гостува в Добрич на 20 декември от 19.00 ч. в Органова зала. Ще бъде изнесен концерт-спектакъл „Коледно пътешествие“ с диригент Йордан Дафов и специалното участие на Еделина Кънева, оркестър и хор на Държавна опера - Бургас и Детски хор „Милка Стоева“ с ръководител Светла Стоева.
 
В навечерието на Коледа - на 24 декември от 11.00  ч. на пл. „Свобода“ коледен концерт ще изнесе Професионален фоллклорен ансамбъл „Добруджа“. Духовият оркестър ще свири на 27 и 28 декември, в 11.00 ч. на пл. „Свобода“. Добричлии ще посрещнат Нова година на 31 декември от 23.30 ч. на сцената на пл. „Свобода“.