Какво има в програмата за Коледа и Нова година в Добрич
Какво има в програмата за Коледа и Нова година в Добрич / Дарик Добрич, архив

Община Добрич популяризира програмата с културни събития за Коледа и Нова година. Много красиви концерти ще радват почитателите на музиката в навечерието на Рождество Христово. За сметка на това, тържеството за посрещане на 2017-а ще бъде скромно - в полунощ, край елхата на площад „Свобода", с фолклорен концерт и хора.

Държавен куклен театър „Дора Габе" подготви и ще представи на сцената и в детски градини спектакъл „Коледна загадка". По заявка в Етнографска къща ще се изнасят беседи и презентации, посветени на коледно-новогодишните празници. Тематична изложба „Коледа по света" може да видите в Регионална библиотека „Дора Габе"

На 11 декември от 11.00 ч. в зала „Добрич" предстои концерт, посветен на Световния ден на хоровото изкуство. В него ще участват Детски хор „Маестро Захари Медникаров"; Дамска хорова формация „Мистика"; Хор на учителките; Смесен хор „Добруджански звуци", както и Мария Славова - орган. Солисти ще бъдат Г. Великова, Ат. Атанасов, П. Ташев, М. Щерева, М. Пенева

На 15 декември в 18.30 ч. в зала „Добрич" ще се състои концерт „Рождественска органова музика" с участието на Мария Славова - орган, Ивона Недева - флейта, и Светослав Славчев - фагот.

Български камерен оркестър - Добрич с диригент Алексей Измирлиев ще поднесе за празниците Коледно матине - на 17 декември (събота) в 11.30 ч. в зала „Добрич".

Детски музикален театър „Дея" с ръководител Лана Анзаридзе са подготвили концерт „В нощта преди Коледа", който може да видите на 19 декември в 19.30 ч. в Драматичен театър „Йордан Йовков".

Добричкият талантлив пианист Светослав Тодоров, който учи във Великобритания, ще изнесе концерт в родния си град - на 21 декември в 18.00 ч. в Огледална зала „Нели Божкова".

Хор „Добрич" ще зарадват почитателите си на 22 декември, 18.30 ч. в Народно читалище „Йордан Йовков", фоайе зала „Зорница" съвместно с пианистката Павлета Проданова.

Същата вечер в 19.00 ч. в зала „Добрич" ще се състои концерт „С музиката на Щраус" на оркестъра на Държавна опера - Варна с диригент и водещ Мартин Пантелеев и солисти: Галина Великова - сопран; Силвия Ангелов - мецосопран и Христо Ганевски - тенор.

Какво има в програмата за Коледа и Нова година в Добрич
netinfo

Всички музикални школи ще поднесат коледни концерти на своите възпитаници:
13 декември, 18.00 ч. в база на Хор „Добруджански звуци" - концерт на малките певци от Детски хор „Маестро Захари Медникаров" с ръководител Андреана Димитрова;
14 декември, 18.00 ч. в база на Хор „Добруджански звуци" - концерт „Усмивки от ноти" на Музикална къща „Катлин" и приятели;
15 декември, 18.00 ч. в Младежки център - Вокална група „ Сладурковци" с ръководител Елеонора Желязкова, Клуб „Пиано" с ръководител Детелина Захариева и Студио „Сарандев" с вокален педагог Елена Карабельова;
16 декември, 18.00 ч. в база на Хор „Добруджански звуци" - концерт на Музикална школа „Доминанта", като вторият концерт на школата е на 20 декември от 18.00 ч. в Огледална зала;
19 декември, 17.30 ч. в Младежки център - концерт „Коледа - време за сбъдване на мечти" на Вокална група „Златно зрънце" при Музикална школа „Доминанта" с ръководител Мария Димитрова;
21 декември, 18.30 ч. в Младежки център - Добрич - Арт център „Палитра" с директор Иван Иванов;
22 декември, 19.00 ч. в УСШ - концерт на Спортен клуб „Алексия";
23 декември, 18.30 ч. в Младежки център - концерт на Студио „Сарандев" с вокален педагог Елена Карабельова.

Коледни изложби ще има във фоайето на зала „Добрич" - на детските градини; в Младежкия център; в Читалище „Й.Йовков".

Какво има в програмата за Коледа и Нова година в Добрич
netinfo

Коледен концерт „Дарования - 2016" ще има на 19 декември от 18.00 ч. в Спортна зала „Добротица" с участието на колективи и индивидуални изпълнители - лауреати на национални и международни конкурси и фестивали, носители на престижни награди.

Духовият оркестър на Добрич ще изнася концерти на 20, 21, 22, 23, 24, 27, 28, 29 и 30 декември в 11.00 ч. на пл. „Свобода"

В последния ден на новата година - 31 декември, от 11.00 ч., на пл. „Свобода" ще има празничен концерт на Професионален фолклорен ансамбъл „Добруджа" с главен художествен ръководител Стоян Господинов.

Нова година добричлии ще посрещнат в полунощ край елхата на площада с фолклорен концерт, организиран от община Добрич.