/ Дарик Добрич
"Български пощи" ще се погрижат писмата да стигнат до добрия старец и всяко дете да получи личен отговор от него
До 12 декември е крайният срок за изпращане на писмата до Дядо Коледа, съобщи в ефира на Дарик инж. Светослав Гочев - ръководител на Областна пощенска станция Добрич.

Трупата на кукления театър започна репетиции за коледното си представление

По традиция и тази година детските писма до добрия старец пристигат със съдействието на „Български пощи”. Всяко дете ще получи личен отговор от приказния дядо, а за целта е необходимо върху пощенския плик да бъде изписан адресът на подателя и да има залепена марка от 65 стотинки, напомни инж.Гочев.

Вместо адрес на получател, е достатъчно да бъде изписано „За Дядо Коледа” върху плика. Всички писма ще участват в конкурса „Най-красиво писмо до Дядо Коледа” и най-оригиналните и добре украсени писма с рисунки, стихове и апликации ще получат специални коледни награди, осигурени от „Български пощи” ЕАД.

Децата от Добричка област са сред най-активните в страната и до момента най-много писма до Дядо Коледа са постъпили в "Български пощи" именно от област Добрич, подчерта инж.Гочев. 

Коледният базар в Добрич отваря врати на 3 декември

Областната пощенска станция обхваща  80 пощенски станции в област Добрич и обслужва 215 населени места в региона. Около 2 хиляди км. от територията на областта се обхождат с автомобили, а над 1000 км с пощенски пощальони, информира Светослав Гочев.

Служителите на Областната пощенска станция в Добрич са събрали над 300 тома художествена литература, които  чрез Народно читалище „Йордан Йовков” ще бъдат предадени  на българите в Украйна, съобщи още инж. Гочев.

От 15 декември във фоайето и салоните на  Централната поща в Добрич ще бъдат изложени рисунки, сътворени от възпитаниците на школата по изобразително изкуство в читалище „Йордан Йовков” с преподавател Румяна Стоянова. Изложбата е под наслов „Зимна приказка” и ще бъде подарък за добричлии и гостите на града.