15 фирми се отказали от участие в Борсата за семена заради липса на външна изложбена площ
15 фирми се отказали от участие в Борсата за семена заради липса на външна изложбена площ / Дарик Добрич, архив

15 агрофирми са се отказали от участие в традиционната Борса за семена заради липса на подходящ изложбен терен за селскостопанска техника, съобщиха от Добрички панаир АД.

„През последните години нетрадиционно в изложението се включваха фирми, предлагащи селскостопанска техника и прикачен инвентар. След ремонта на СК Простор това е невъзможно. Предложен ни бе терен от Община Добрич, намиращ се встрани от сградата, който не е подходящ за разполагане на техника. Около 15 от фирмите останаха разочаровани от предложението и въпреки желанието си за участие се отказаха“, заявиха от Добрички панаир. Останалите фирми ще бъдат изцяло разположени на територията на зала Добротица.

За 22-ри пореден път компанията ще открие на 2 февруари календара на селскостопанските прояви в България със специализираното изложение Борса за семена и посадъчен материал. Форумът ще продължи до 6 февруари. През петте дни земеделските производители ще имат възможност да направят своя избор и да си осигурят най-добрите продукти за сеитбена кампания `2016 г.

Форумът се е утвърдил като своеобразен център, както за излагане на българска и чужда продукция, така и за ползотворни контакти между семепроизводители и търговци. Официалното откриване е предвидено за 10 часа в СК „Простор“. Сред поканените гости са представители на земеделското министерство, ДФ Земеделие, народни представители и др. На официална вечеря в деня на откриването ще бъдат връчени традиционните награди на Добрички панаир АД.