/ Община Ямбол
Пищността на Венецианския барок пренесе в салона на ямболския „Безистен“ с първия концерт от програмата на Музикалните празници „Златната Диана“ - Ямбол 2019.

Откриването стартира с два концерта за обой от Антонио Вивалди и Алесандро Марчело, със специалното участие на соло обоистът на Щутгартската опера Иван Данко.

"Златната Диана" 2019: Ямбол ще е озвучен от виртуозни музиканти

Домакините от Камерен оркестър „Дианополис“ продължиха с едно от най-любимите за широката публика произведения - Адажиото на Томасо Албинони, при което гостите имаха възможността да се насладят и на неповторимия звук на новия орган в ямболския Безистен.

Откриването на ежегодните музикални празници бе преди броени часове и даде възторжено начало на четиридневното събитие. Като истинско духовно средище, Ямбол заслужава да има такъв музикален празник и ние винаги ще го подкрепяме, обяви по този повод зам.-кметът Илиана Бицова.

„Значението на този фестивал е огромно, защото с него ние показваме, че в този град, с огромната подкрепа на община Ямбол и с огромното разбиране на хората, ни се дава възможност да правим класическа музика на едно ниво, което излиза извън границите на нашата държава“, обяви в интервю преди началото на концерта маестро Константин Илиевски - диригент и главен художествен ръководител на „Дианополис“. „Винаги съм горд, когато имам възможността да бъда тук в Ямбол и да работя“, допълни още маестрото.

Ямбол събира десетки хиляди гости от страната и чужбина с фестивали /СНИМКИ/

Утре програмата на „Златната Диана“ продължава с оперния спектакъл „Така правят всички“ на Държавна опера Пловдив. Вторник вечерта е интригуващият солов концерт (рецитал) на младия виртуоз на акордеон и баян Стоян Караиванов. Финалната вечер в сряда, 24 април, е повече от изкушаваща за ценителите на класическата музика - Фестивалният симфоничен оркестър „Златната Диана“ отново събира изключителни инструменталисти от страната и чужбина. Специалното участие е на неподражаемия цигулар от световна класа Светлин Русев.

Допълнителна информация за Музикалните празници „Златната Диана“ - Ямбол 2019 - на www.yambol.bg.