/ iStock/Getty Images
Държавното първенство по художествена гимнастика "Жулиета Шишманова" ще се проведе в Бургас. Турнирът ще е в периода от 14 до 17 април.

Кметът на Бургас - Димитър Николов, също призва от своята страница във Фейсбук, всички любители на спорта да подкрепят момичетата.

"Бургас обича спорта! От 14 до 17 април сме домакин на националния турнир по художествена гимнастика за приз „Жулиета Шишманова“. В зала „Младост“ съчетанията си ще покажат близо 200 грации от 25 клуба. Организатор е клуб „Черноморец“ с подкрепата на Община Бургас. Домакините от „Черноморец“ ще разчитат на най-талантливите си 10 гимнастички в трите възрастови групи, които уверено вървят по стъпките на олимпийската шампионка от Токио с ансамбъла Стефани Кирякова и Женина Трашлиева - звездата на новосформирания ансамбъл на България. Свои представителки ще има и другият бургаски клуб по художествена гимнастика „Олимпия“. Възпитаничка на „Олимпия“ - Ева Брезалиева, е рекламното лице в нашия клип", това отбеляза Николов в социалната мрежа.

.