/ netinfo

Почти 100 души се събраха на трети протест в защитата на Пирин планина в Бургас. Природозащитниците преминаха в мирно шествие по главната улицата "Александровска". На пл. "Тройката" организираха флашмоб "Светеща гора", с който заявиха категоричната си позиция за опазване на природата и преразглеждане на решението за промяна в плаза за управление на ПП "Пирин". 

Правителството няма да се откаже от строителството на втория лифт на Банско

"Това  е светеща гора  и идеята ни е да покажем  от високо, че гората не трябва да бъде на хартия, не трябва да бъде осветена, тя трябва да бъде в планината  и наистина се надяваме тя да остане там.”, заяви Радостина Ценова от Българска фондация „Биоразнообразие”. 

"Юлен" ще стартира проект за втори кабинков лифт в Банско

Оставката на екоминистъра Нено Димов беше поискана за пореден път и от бургазлии. Според протестиращите, "той защитава корпоративни интереси, както и отмяна на решението на Министерски съвет за построяването на втори лифт в Банско".

Шествия "за" и "против" лифта в Банско посрещнаха евроелита (ВИДЕО/СНИМКИ)

По време на демонстрацията отново се чуха призиви за прекратяване на строителството в защитените зони. "Пирин е на път да се превърне във втори Слънчев бряг. Това не бива да се допуска", заявиха протестиращите.