Новият директор на Областната дирекция на МВР в Бургас ст. комисар Емил Павлов представи заместник-министърът на вътрешните работи Стоян Темелакиев. 

Той е работил четири години като началник на отдел в Областната дирекция в Бургас. След това четири години е бил зам.-директор на същата дирекция.

БТА

"Няма нищо по-естествено от това, министърът, възползвайки се от правото си да подбира екипа, с който да работи и да изпълни очакванията към него, да се спре на един такъв доказан професионалист, какъвто е комисар Павлов", каза Темелакиев.  

Бившият директор на бургаската полиция: Решението за освобождаването на поста е мое

"Борбата с нелегалната миграция, пътният травматизъм, битовата престъпност и домашното насилие ще бъдат сред приоритетите в работата на Областната дирекция в Бургас", посочи от своя страна ст. комисар Емил Павлов.

БТА

„Моите приоритети за Областната дирекция са такива каквито са и приоритетите на МВР“, допълни той.  По думите му темата за домашното насилие е важна и тревожна и трябват да се насочат усилия и ресурси в тази посока, тъй като има какво още да се желае. Той не коментира бъдещи промени в състава на бургаската полиция.

БТА

"Намираме се в разгара на летния сезон. За нас най-важното в момента е да бъде гарантиран нормален такъв, да протече както трябва. Едва след това ще преценим дали някъде е необходимо да се извършат промени", каза още директорът на ОД на МВР.
Мартина Христова/БТА