/ БТА
В Бургас откриха нов Кризисен център, оборудван с всички необходими условия - места за настаняване, трапезария, кухня, хол, библиотека.

БТА

Центърът е насочен към хора в криза или жертви на насилие. Там могат да бъдат настанени до 15 души. Вече е назначен екип от психолог, социални работници, който ще обгрижва потребителите, ще дава подкрепа, обслужване и индивидуален подход към всеки.

БТА

Центърът се намира на партерен етаж в сграда в зона "Д" в комплекса "Меден рудник". В същата сградата се намират и новите стаи, където след конкурс ще бъдат настанени висшисти и студенти. Изградени са 22 двустайни, 21 едностайни и 4 тристайни апартамента.

БТА

Всеки апартамент е оборудван и обзаведен в рамките на проекта по програма "Региони в растеж", заяви по време на представянето на студентските жилища заместник-кметът по строителство на Община Бургас инж. Чанка Коралска.

До момента 45 души за подали заявление за настаняване там. Сред тях има студенти и млади семейства с деца.

Критериите за настаняване са одобрени от Общинския съвет и с най-голяма тежест сред тях е образованието. С този критерий се ползват студентите в редовно обучение, а когато са семейни или имат деца получават допълнителни точки, каза заместник-кметът по образование и социални дейности Йорданка Ананиева.
БТА