Оперен спектакъл на открито в Бургас след 20 години
Оперен спектакъл на открито в Бургас след 20 години / netinfo
Спектакълът “Аида” ще бъде представен тази вечер от 20.30 часа на сцената на Летния театър. Постановката е на Павел Герджиков. Зрелищни декори пресъздават времето на Тутанкамон, специално за мегаспектакъла е отворена и оркестрината.

“Оперен спектакъл с декори и оркестър е поставян за последно на сцената на Летния театър през 1989 година, когато е играна “Кармен”. Оттогава е имало единствено концертни изпълнения, а за оркестрината повечето бургазлии вероятно дори не знаят, че съществува”, каза директорът на Оперно-филхармонично дружество – Бургас Александър Текелиев.

За участие в “Аида” са привлечени едни от най-големите имена в оперното изкуство у нас. В образа на Радамес ще се превъплъти Костадин Андреев, Аида ще играе Габриела Георгиева. Ще им партнират още Кирил Манолов в ролята на Амонасро, Бойка Василева – Амнерис, Евгений Станимиров – Рамфис, а Александър Текелиев ще изиграе Фараон. В мащабната продукция участват над 80 души.

Постановката “Аида” е част от програмата на първите “Летни музикални празници” в Бургас, които се провеждат от 14 до 30 август. Спектаклите продължават с “Травиата” на 22 август в залата на Операта, в която ще участва Орлин Горанов. На 27 август отново в Летния театър балет “Арабеск” ще покаже сюитата „Нестинарка” по музика на Марин Големинов. С нея ще бъдат отбелязани 100 години от рождението на големия композитор. Музикалните празници ще бъдат закрити на 30 август с концерт под диригентството на Йордан Дафов, на който ще бъдат представени шедьоври от световноизвестни мюзикъли. Билетите за оперните спектакли и концертите са по 10 лева, цената за ученици и пенсионери е наполовина. Билети се продават на касата на Операта и в Летния театър.