/ darikradio.bg
2019-та ще бъде година за туризъм на Русия и България и туризъм на България в Русия. Изпратили сме съответните писма, в това число до ръководителят на руския туризъм Олег Сафонов, за да уточним програмата за подготовката на 2019 година.

Подробности за нея и конкретните инициативи, които ще имат двете страни, ще може ма обявим през септември или октомври. Това обяви пред „Дарик“ Бургас министърът на туризма Николина Ангелкова.

Ангелкова с коментар за заведения в „Слънчев бряг” след заканата на Симеонов

„Необходимо е на този етап да съгласуваме всички дейности.
Очакваме да имаме много засилен интерес от страна на руските туристи към България. Затова се радвам, че имаме подкрепата и на премиера Бойко Борисов и на президента на руската федерация Владимир Путин“, коментира Ангелкова.
 
По думите й, подкрепата на двете страни за реализирането на инициативата е изключителен успех. „И към този момент имаме започната интегрирана комуникационна кампания на пазар Русия.

Ангелкова за шума: Черноморието не може да стане санаториум

Рекламираме се чрез множество руски телевизии и интернет портали. Използваме почти всички канали за реклама на страната ни. Година на туризма на Русия в България и на България в Русия означава, че руските региони и руските агенции и администрация ще имат специален фокус към нашата страна.

Това почти сигурно значи, че България ще бъде в ТОП 3 на предпочитаните дестинации, подчертава като насърчаване. Дали тази обща кампания на двете страни ще бъде успешна, ще можем да кажем след първите реални записвания“, допълни Николина Ангелкова.

Министър Ангелкова хареса плажа в Слънчев бряг

Министърът на туризъма отчете, че до този момента са направени достатъчно подобрения по облекчаването на визовия режим за руски граждани. През тази година са осигурени и допълнителни средства по бюджета на Министерството на външните работи, с които да се наемат допълнително служители в консулските ни служби, заяви Ангелкова.