Разследването по делото е приключило
Надявам се, до месец, не по-късно в срок от месец и половина, да бъде внесен обвинителен акт в съда срещу сириеца Омар Абдан, обвинен за смъртта на двамата бургаски полицаи.

Това каза пред журналисти окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев. Той уточни, че разследването по делото за причиняването на смъртта на полицейските служители Атанас Градев и Йордан Илиев е приключило.

Двама загинали полицаи след гонка между автобус с мигранти и патрулка в Бургас (СНИМКИ)

"Единствено, което предстои да се извърши, е предявяване на материалите по делото", посочи магистратът. По думите му това означава, предоставяне на възможност на оправомощените от закона лица да се запознаят с наличните по досъдебното производство материали. 

Чинев участва във възпоменателната церемония в памет на двамата полицейски служители. На мястото, където точно преди година загубиха живота си, бе открита паметна плоча.

Припомняме, че на 25 август 2022 година в изпълнение на служебния си дълг двамата полицаи загинаха при инцидент с автобус, пълен с мигранти. Около 5:00 часа сутринта, на булевард Трапезица автобусът блъсна и уби на място полицаите в опит да го спрат със служебен автомобил. 
Галя Тенева/Мартина Христова, БТА