/ iStock/Getty Images
Сумата от 2 250 лв., изгубена в градския транспорт от възрастен мъж, бе намерена и предадена на служителите от Четвърто Районно управление-Бургас от доблестната и честна бургазлийка Мария Добрева, съобщиха от полицията.

ОД на МВР-Бургас

Жената, работеща като кондуктор в общинската фирма-превозвач „Бургасбус” едва ли е предполагала, че смяната ѝ на 12 юли ще бъде толкова запомняща се. При приключване на поредния курс по линията Б 2, Мария Добрева открила найлонова торбичка с 2 250 лв.

Добрият пример: 8-годишно дете получи грамота за смелост от пожарната в Сливен (СНИМКИ)

Без колебание жената позвънила в полицията и пожелала да предаде сумата, без да се изкуши и да я задържи за себе си. Дошлите на място полицейски служители взели парите по законовия ред, но се изправили пред ново предизвикателство - как да открият техния собственик.

ОД на МВР-Бургас

За това отново помогнала 34-годишната жена. Набитото ѝ око и вътрешният усет ѝ подсказали, че собственик на паричната сума бил възрастен човек - чест ползвател на услугите на „Бургасбус”.

Четири деца с лъвски сърца: Предотвратиха голям пожар край село в Пловдивско (СНИМКИ)

Жената няколко дни по ред се надявала да го срещне сред пътниците, докато късмета ѝ се усмихнал и тя го видяла на последната спирка на автобусите в к-с „Славейков”.

ОД на МВР-Бургас

Разпознала го лесно - 83-годишен чуждестранен гражданин, с множество здравословни проблеми, живеещ от дълги години в Бургас, който след претърпян инсулт трудно комуникирал.

Мария му обяснила с жестове, че е намерила парите му и че ще се обади в полицията, за да му ги върнат. Невярващ на късмета си и доброто сърце на 34-годишната бургазлийка -  възрастния човек получил обратно изгубената в градския транспорт парична сума.

ОД на МВР-Бургас

За благородната си постъпка Мария Добрева получи от ОД на МВР благодарствен адрес, връчен ѝ от временно изпълняващия длъжността началник отдел „Охранителна полиция и КАТ” старши инспектор Павел Колев.

На жената бе връчено и парично поощрение от общинската фирма-превозвач „Бургасбус” с управител инж. Петко Драгнев и синдикалната организация на служителите във фирмата.

По време на тържествената церемония, състояла се във фирма „Бургасбус”, Мария бе придружена от съпруга си - шофьор в общинската фирма превозвач от три години и третата си дъщеря - 8-годишната Михаела, която с възхищение и радост слушаше похвалите към 34-годишната ѝ майка.