Детето пострада тежко след падане от покрив на търговски център, а по време на спасителната акция един от полицаите е порязал ръката си
Двама младши инспектори от Първо Районно управление-Плевен ще бъдат наградени за доблестна постъпка, съобщиха от МВР.

По време на изпълнение на служебните си задължения, на 29 март младши инспекторите Петьо Кацарски и Емил Радулов спасиха 12-годишно момче.

Двамата се отзовават на сигнал, постъпил около 20:00 часа от тел. 112, за паднало дете от покрив от затворена сграда в плевенския квартал „Дружба".

12-годишно дете е в тежко състояние след падане от покрив на търговски център в Плевен

При пристигане на място полицаите от автопатрулния екип виждат през прозореца пострадалото момченце. Без да губи време, мл. инспектор Петьо Кацарски чупи стъклото на заключената входна врата, изнася го на ръце и го предава на медиците от Спешна помощ, отзовали се също на сигнала.

След хирургична операция здравословното състояние на момчето, е стабилизирано и животът му е извън опасност. По време на спасителната акция полицаят е порязал лявата си ръка.

След преглед станало ясно, че е получил дълбока порезна рана със скъсани сухожилия, което наложило спешна оперативна интервенция. Комисар Валентин Георгиев – началник на отдел „Охранителна полиция“ при ОД на МВР-Плевен, обяви, че двамата младши инспектори - служители на Първо РУ, ще бъдат наградени с „писмена похвала“ за проявен кураж, самоотверженост и доблестна постъпка.

Предложението е внесено от началника на районното управление до директора на ОД на МВР на 31 март.