Задържаха мъж, съпричастен към телефонни измами в Благоевградско и в Гърция, съобщиха от МВР.

Арестът на 31-годишния жител на Благоевград е осъществен на 8 ноември след разследване, предприето от служители на сектор „Измами“-Главна дирекция "Национална полиция" и колегите им от ОД на МВР-Благоевград и Районно управление-Сандански във връзка с осъществени на територията на област Благоевград две телефонни измами.

Предадоха на съд участници в ало измама - единият е осъждан 16 пъти, а другият 6

Те са по схемата - „предоставяне на пари за спешна операция на роднина“. По тази схема, на 24 октомври възрастна жена е предоставила на непознат 5000 лв. на 31 октомври - мъж е дал сумата от 18 000 лева.

В хода на оперативни действия разследващите влезли в следите на евентуалния извършител и насочили усилия за събиране на достатъчно доказателства за престъпната му дейност, подкрепени .от сигнал, получен от гръцките власти

Там той бил установен като участник в телефонна измама, извършена в Катерини на 3 ноември за сумата от 25 000 евро. Бил е задържан непосредствено след извършеното престъпление, а 5 дни по-късно - освободен.

Пари за „поставяне на златни пирони“: Мъж даде около 18 000 лв. на ало измамници

При влизането му в страната своевременно е създадена организация за неговото задържане. Материалите са докладвани на прокуратурата, под чието наблюдение работата по документирането на случая продължава.

Мъжът е привлечен като обвиняем и е арестуван за срок до 72 часа.