Синът на Чората номиниран за награда от фондацията на Бербатов
Синът на Чората номиниран за награда от фондацията на Бербатов / личен архив
Синът на Чората номиниран за награда от фондацията на Бербатов
36285
Синът на Чората номиниран за награда от фондацията на Бербатов
  • Синът на Чората номиниран за награда от фондацията на Бербатов

Ученикът от благоевградското Седмо СОУ Райчо Димитров - състезател в спортен клуб "Любчо Солачки" е сред номинираните за награда от футболната звезда Димитър Бербатов и едноименната му фондация, научи Дарик.

Четвъртокласникът Райчо е син на благоевградския адвокат Анита Велянова и убития по време на полицейската акция "Респект" преди шест години Ангел Димитров-Чората. Райчо е един от най-изявените малки гимнастици в Благоевград. Райчо е републикански шампион на халки, носител е на множество купи и медали от национални първенства.

"На 16 декември разбрах, че Райчо е един от отличените спортисти от фондацията на Димитър Бербатов. Номинирането му е инициирано от директора на СОУ "Кузман Шапкарев" Лилия Стоянова", разкри майката на 10-годишния гимнастик Анита Велянова.

"Райчо тренира от пет години. Засега доста добре съчетава спорта с училището. Дано да е така и занапред. Наградите на фондацията на нашия съгражданин Бербатов са доказано успешно средство да се оценят постижения и да се поощри развитието на децата ни като победители и добри българи. Димитър Бербатов е идол на подрастващите и пример за човек, успял с талант, труд и усилия да сбъдне детската си мечта", коментира юристът Анита Велянова.

За съжаление повече от месец залата в Благоевград, където тренират близо 100 възпитаници на спортия клуб, не се отоплява, а лошите условия пречат на ползотворната подготовка на спортистите.

"В понеделник на обяд ще проведем мирен протест пред сградата на Общинската администрация в Благоевград. Апелираме към кмета и управата на дружество "Спортни имоти" да решат неотложно този проблем. От адекватните действия ще спечелят единствено децата на Благоевград", заяви Велянова.

Интервю с адвокат Анита Велянова-майката на Райчо Димитров, чуйте в звуковия файл