/ АПИ
Отворен за движение е новият мост над река Струма на второкласния път Симитли-Разлог, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

АПИ

Съоръжението е при входа на град Симитли и е част от бъдещия пътен възел „Симитли център“ на автомагистрала „Струма“. Инвестицията е за близо 4,7 млн. лв. с ДДС и е от националния бюджет. Мостът е връзка между центъра на Симитли с квартал „Ораново“, път I-1, трасето на автомагистрала „Струма“ и път II-19 Симитли-Банско.

Отвориха и за коли новия мост в Симитли (СНИМКИ)

Съоръжението е с дължина 95 метра и заменя еднопосочния стоманен мост, изграден преди повече от 50 г. Новият е двупосочен - с една лента във всяка посока, и двойно по-широко пътно платно.

АПИ

Ширината на пътното платно е 8 м, с два тротоара, предпазен парапет за пешеходците и осигурителни системи за преминаващите моторни превозни средства. Строително-монтажните работи стартираха в края на август миналата година.

АПИ

С изграждането на моста се осигурява по-висока пропускателна способност на трасето, повишава се пътната безопасност и удобството при пътуване на жителите и гостите на Симитли.