От щаба на Коалиция за България внесоха 14 жалби за закононарушения в РИК - Благоевград
От щаба на Коалиция за България внесоха 14 жалби за закононарушения в РИК - Благоевград / netinfo

14 жалби са подали до момента в Районната избирателна комисия от Коалиция за България за нарушения на Закона за избиране на народни представители.

Една от жалбите се отнася до грубо и арогантно поведение от страна на представителите на ПП ГЕРБ Йордан Андонов и Валери Смиленов. Двамата със сила отнели баджовете на застъпника на червената партия Кирил Зайков, се посочва в документа.

Становището на РИК е, че носенето на баджове от застъпниците на кандидатите за народни представители с техните имена и политическата партия, която представляват, е разрешено от избирателния закон и поведението на Андонов и Смиленов е недопустимо.

От щаба на Коалиция за България са сезирали Районната избирателна комисия за грубо нарушение в с. Абланица, община Хаджидимово. В трите секционни комисии в селото са били поставени допълнителни изборни кабини, което е довело до сблъсък между представители на ДПС и другите политически партии, пише в жалбата до РИК.

По данни на жалбоподателите в секционна избирателна комисия в Абланица няколко души са гласували с чужди лични карти. За случая е сезирана и Окръжна прокуратура – Благоевград.