/ Община Банско
Какво още искате, "зелени" господа? Така, с този реторичен въпрос, реагира кметът на Банско - Георги Икономов, на информацията, че е внесен от екоорганизации в МС доклад за изработване на нова визия за опазване на природното богатство.

В Банско обмислят референдум за ски зоната

"Нима тези хора не знаят, че имаме действаща Националната стратегия за устойчиво развитие на туризма с хоризонт до 2030 година, приета от Министерски съвет през 2014 г.?

Нима не знаят, че има изработени планове за развитие на нашия регион на общинско, областно и регионално ниво в изпълнение на Закона за регионалното развитие? Ако не знаят, да прочетат!", не скри гнева си градоначалникът на най-успешния ни зимен курорт.

Правителството отмени решението за строеж на втори лифт в Банско

Според Икономов, това е поредната манипулация, с която тези "зелени господа" продължават да държат в режим на „изчакване” развитието на планинските региони в България.

Международен консултант ще прави анализ на концесията на „Юлен” в Банско

"Стратегии имаме предостатъчно! Имаме и съдебни дела, протести, безспирно говорено без чуваемост, имаме изгубени години....СТИГА! Това наистина е преломен момент, в който ще стане ясно дали България иска да има планински туризъм или не.

Не е нужно да откриваме топлата вода. Имаме примера на редица близки и по-далечни планински държави. Нека стартираме процеса на здрава основа с адекватни закони!

За да не остава място за спорове! За да не остава място за „зелен” популизъм!", призова кметът на Банско.