/ iStock/Getty Images
Областно пътно управление-Благоевград обяви обществена поръчка за избор на изпълнител за извършване на проучвателно-проектантски работи и строителство - инженеринг на нов мост над река Струма на пътя Благоевград-Покровник.

Кандидатите могат да подават оферти до 30 юни. Прогнозната стойност на поръчката е 7 257 600 лв. без ДДС. За финансиране на съоръжението АПИ кандидатства в началото на февруари пред Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет.

Изпратиха документи за изграждането на нов мост над река Струма в Покровник

Новият стоманобетонен мост ще бъде изграден на мястото на съществуващото аварирало съоръжение. Срокът за изпълнение на поръчката е 390 календарни дни, от които 90 календарни дни са за изготвяне и предаване на технически проект и 300 календарни дни за разрушаване на съществуващото и изграждане на ново съоръжение.

Мостът над река Струма на третокласния пътя Благоевград-Покровник е в аварийно състояние. От обилните валежи в средата на декември м. г. и придошлите води на р. Струма са подкопани устоите на моста.

Поради това е забранено движението по него. Трафикът преминава по обходен маршрут: по пътя Благоевград-Зелендол - път III-1061 Зелендол-Покровник - път III-1006 Благоевград-Покровник.