/ iStock/Getty Images
Установено е, че единият от мъжете и жената са били до скоро под карантина, но тя е изтекла преди 3 дни
Трима души от пазарджишкия квартал „Изток” са задържани от полицейски служители заради неизпълнение на техни разпореждания, съобщиха от полицията.

Трима души нарушиха карантината си във Великотърновско

Случката се разиграла на централния булевард пред банка, където имало струпване на хора.
Автопатрул, изпълнявайки активен контрол за спазване на меките за ограничаване на епидемията от коронавирус забелязал струпването на много хора пред сградата на банковата институция.

Униформените започнали по високоговорителя на служебния автомобил да разпореждат на гражданите на се струпват на едно място, както и да се разредят на безопасно разстояние.

Нови двама нарушиха карантината си във Варна, започват досъдебни производства

Въпреки това няколко от чакащите демонстративно неглижирали опитите на униформените да въведат ред, като продължили да се скупчват към останалите. Полицаите реагирали незабавно, извършили проверка на три от лицата, които се оказали братя, както и 29-годишната жена.

Установено е, че единият от мъжете и жената са били до скоро под карантина, но тя е изтекла преди 3 дни. На тримата са съставени актове за неизпълнение на полицейските разпореждания.

Разследват мъж от Гоце Делчев за неспазване на карантина

Те са задържани в ареста.
Дейностите по контрол над пребиваването на граждани на обществени места е недопускане струпването на много хора продължават на територията на цялата област.