/ Guliver/Getty Images
Главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг поднесе във вторник личните и официалните си извинения пред американския Сенат за допуснатите грешки в защитата на личните данни и политическата манипулация.
 
Скандал разтресе Facebook: Задава ли се бойкот на социалната мрежа?

"Днес е очевидно, че не сме направили достатъчно, за да предотвратим злоупотребата с тези инструменти (...). Не сме предприели достатъчни мерки, за да осигурим нашата отговорност и това беше голяма грешка. Ще отнеме време, за да бъдат успешно завършени всички необходими промени", за да се ограничат тези злоупотреби", добави той.
 
Още разкрития около скандала с Facebook, Зукърбърг дава показания в Сената на САЩ

Младият милиардер говори пред американските парламентаристи по време на изслушвания, които започнаха във вторник и ще продължат в сряда. Целта им е да установят как данните на десетки милиони потребители на Facebook са се оказали в ръцете на британската компания "Кеймбридж аналитика", която ги използва за специално адресирано въздействие с политически цели.
 
Facebook изтри акаунти и страници, свързани с "фабрика за тролове"

Компанията и нейният директор попаднаха под ударите на мощна критика за слаба защита на данните.
 
Той трябва да обясни и начина си на борба с политическата манипулация в мрежата. "Това беше моята грешка и съжалявам", каза Зукърбърг по време на разнищването на скандала с изтичане на данни към "Кеймбридж аналитика".
БГНЕС