Венецуелският министър на отбраната Владимир Падрино Лопес
Венецуелският министър на отбраната Владимир Падрино Лопес / netinfo
САЩ свалиха маската си, за да поемат по прекия път на военната агресия срещу Венецуела, заяви днес венецуелският министър на отбраната Владимир Падрино Лопес. Той повтори, че армията подкрепя венецуелския президент Николас Мадуро, предаде Франс прес.

Очевидно всички начини бяха изчерпани, всички методи за тих преврат, извършен индиректно или чрез народно въстание бяха изчерпани и североамериканската империя свали маската си и пое по пътя на директната военна агресия, каза министърът. Той подчерта, че отсега нататък Венецуела ще вземе всички мерки, заедно с народа си, за да защити онова, което трябва да бъде защитено.

Доналд Тръмп заяви, че обмисля военни действия срещу Венецуела

Министърът говори на пресконференция в Каракас, заобиколен от висшето военно командване на страната, тоест от военни в униформи с огнестрелни оръжия и ръчни гранатомети, застанали пред танк.

В петък американският президент Доналд Тръмп спомена за американска военна опция във венецуелската криза и това породи гнева на венецуелското правителство и вълна от критики в Латинска Америка.

САЩ наложиха санкции на президента на Венецуела

Днес министърът на отбраната на Венецуела определи тези думи на Тръмп като проява на лудост и каза, че страната му няма да допусне "господата империалисти да я заплашват с оръжия".

По-рано днес по време на визита в Картахена в Колумбия американският вицепрезидент Майк Пенс каза, че САЩ ще задействат всичката си икономическа и дипломатическа мощ, за да помогнат за възстановяването на демокрацията във Венецуела. Като част от визитата си Пенс се срещна и с венецуелски бежанци в Колумбия, напуснали родината си, за да се спасят от политическата и икономическата бъркотия в нея.


Мадуро се присмя на американските санкции срещу него

Същевременно венецуелският в. "Насионал" пише, че САЩ са затегнали визовия режим за венецуелците, след като на 4 август във Венецуела започна работа
Учредителното събрание, предаде ТАСС.

На журналисти и депутати било отказано издаване на визи. На пет от шестима обикновени венецуелци, поискали днес издаване на визи, американското посолство също отказало.