Николас Мадуро
Николас Мадуро / БГНЕС
САЩ наложиха финансови санкции на венецуелския президент Николас Мадуро, ден след спорните избори за Учредително събрание, които бяха разкритикувани от Вашингтон, предадоха световните агенции.
 
Американското финансово министерство включи Мадуро в списък с лица, подложени на санкции за подкопаване на демокрацията във Венецуела.

Напрежение и протести срещу изборите във Венецуела, има убити
 
"Вчерашните нелегитимни избори потвърждават, че Мадуро е диктатор, който не зачита волята на венецуелския народ", каза финансовият министър Стивън Мнучин.
 
"С налагането на санкции на Мадуро САЩ ясно показват своята позиция към политиките на неговия режим и подкрепата си за народа на Венецуела, който се стреми да върне своята страна към пълна и процъфтяваща демокрация", заяви той.

Застреляха полицай при 48-часовата стачка във Венецуела
 
Санкциите включват замразяване на всякакви авоари на Мадуро под американска юрисдикция и забрана американски физически и юридически лица да влизат в делови отношения с него.
 
САЩ не въвеждат санкции срещу нефтения сектор на Венецуела, но подобни мерки се обмислят, казаха запознати източници, включително от американския Конгрес.
БТА