Британският премиер Тереза Мей посрещна председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер на Дайнинг стрийт 10 за разговори за Брекзит
Британският премиер Тереза Мей посрещна председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер на Дайнинг стрийт 10 за разговори за Брекзит / БГНЕС, архив
Великобритания възнамерява да запази дружески отношения с Европейския съюз, независимо че излиза от организацията, заяви външният министър на страната Джеръми Хънт.

Възможно ли е да се избегне „твърд Брекзит“?

„Великобритания остава голям приятел и партньор за европейските страни като възнамерява да съвмести това с желанието на британския народ да промени нашите правоотношенията с ЕС. В момента работим усилено именно по въпроса за това съвместяване“, каза Хънт пред представители на медиите.
 

Thinkstockphotos


Британският министър за Брекзит е уверен, че ще има сделка с ЕС

„Парламентът ще приеме само такова решение, каквото е в съответствие с буквата и духа на резултатите от референдума, на който британският народ реши да напусне Европейския съюз. Това е единственото, което Тереза Мей и правителството, част от което съм и аз, бихме могли да предложим на парламента“, добави външният министър на Обединеното кралство.

Не се обсъжда въпросът за повторен референдум за Брекзит

Хънт подчерта, че управляващите в Лондон се надяват да постигнат взаимноприемливо споразумение с ЕС, „тъй като това е в интерес и на двете страни“.
 

Thinkstockphotos

БГНЕС