/ Thinkstockphotos
Съсобственикът на британската модна верига "Супердрай" Джулиан Дънкъртън дари 1 млн. паунда (1,1 млн. евро) за кампанията "Гласът на народа" за провеждане на нов референдум за Брекзит. "Не е твърде късно", написа Дънкъртън във в. "Сънди Таймс". "Имаме истински шанс да обърнем това", уверен е той.
 
Все още не е прекалено късно да спасим Брекзит, смята Борис Джонсън



Лондон и Брюксел се надяват да постигнат споразумение до октомври, което би позволило ратификацията му от европейските и британските парламенти, преди Великобритания да напусне ЕС през март.

Новият британски министър за Брекзита иска по-интензивни преговори с ЕС
 

Gulliver/Getty Images


"Няма никаква визия за Брекзит, а политиците са побъркали", пише Дънкъртън. "Все повече обществеността разбира, че Брекзит ще бъде бедствие. Може би на тях трябва просто да им се даде толкова малко надежда, която идва, когато видят как се движи мнението", допълва той.

"Това, което искам, е да дам възможност на хората да отхвърлят този Брекзит", продължава с призива си магнатът. "Ще плащам за едно от най-подробните обществени проучвания, провеждани някога от една кампания, така че повечето от нас имат доверие да поискат демократичното право да бъдат чути гласовете ни - народът да гласува за всяка сделка по Брекзит", пояснява той.
 

Не се обсъжда въпросът за повторен референдум за Брекзит

Британските депутати са разделени по отношение на предложението на премиера Тереза Мей Великобритания да бъде задържана близо до ЕС в търговската област.
БТА