/ iStock/Getty Images
Търговските магазини и фризьорските салони ще отворят навсякъде в Гърция в понеделник, с изключение на райони с високо вирусно натоварване, където магазините ще работят по модела „заяви и вземи“, съобщи премиерът на страната Кириакос Мицотакис в парламента, цитиран от електронното издание на гръцкия вестник Kathimerini.

Той каза, че правителството е получило положителна препоръка по въпроса от експертната комисия, която го съветва по отношение на пандемията.

„Никой изплащаем аванс не може да замести оборота на магазините“, каза той пред депутатите по време на дебат за управление на пандемията, добавяйки, че правилата, с които ще работят магазините на дребно, ще бъдат обявени от заместник-министъра на гражданската защита Никос Хардалияс по-късно вечерта.

В същото време Мицотакис призова хората да спазват правилата за социално дистанциране и носене на маски, за да се избегне скок на новите инфекции.

Според последните данни на американския университет "Джонс Хопкинс" заразените в Гърция с коронавируса са 147 860, а починалите от началото на пандемията - 5421 пациенти.

Източник: „Фокус“