Сексът на ранина носи несравними здравословни ползи за мъжете на години
Сексът на ранина носи несравними здравословни ползи за мъжете на години / iStock/Getty Images
Учени от Илинойския университет в Чикаго откриха връзка между дълголетието на мъжете и времето, когато правят секс, съобщава сайтът Пледжтаймс.  Учените провели анкета сред 2600 мъже на възраст от 65 до 87 години и стигнали до извода, че тези от тях, които се отдавали на любовни ласки не по-малко от пет пъти месечно, го правели сутринта. Оказало се, че 97 процента от тях били на възраст между 80 и 87 години.

Физиолозите обясняват този феномен с обстоятелството, че сутрешният секс е по-полезен за общото здраве на мъжа. Половото общуване предотвратява главобола, нормализира кръвното налягане, предпазва от неврози и сърдечносъдови заболявания.

Кой заспива по-бързо след секс - мъжете или жените?

Тези полезни свойства на секса са присъщи за всеки отрязък от денонощието, но през сутринта те са още по-ефикасни. Ефектът им е съпоставим с ползата от сутрешната гимнастика. Докато вечерната физкултура може да бъде опасна за възрастните хора.

Кои са темите табу за жените?

Освен това при мъжете нивото на тестостерона е значително по-високо през сутрешните часове на деня. Но психолозите припомнят, че сексът в ранни доби е полезен единствено при пълноценен сън, когато силите на възрастните хора са напълно възстановени.

Източник: БТА