/ Guliver/Getty Images
Двамата президенти ще обсъдят в Белия дом въпроси, свързани с напрежението в Близкия Изток, сигурността и човешките права в Египет
Президентът на САЩ Доналд Тръмп ще обсъди днес на среща в Белия дом с египетския си колега Абдел Фатах ас Сиси въпроси, свързани с напрежението в Близкия Изток, сигурността, икономическите реформи и човешките права в Египет. Това заяви високопоставен представител на американското правителство, цитиран от Ройтерс.

Източникът, пожелал анонимност, каза също, че двамата президенти ще обсъдят развитието на гражданското общество в Египет и отношението към религиозните малцинства, включително християните.

Военни въпроси също ще фигурират в дневния ред на срещата между Тръмп и Сиси. Египет е подписал сделка за 2 млрд. долара с Русия за закупуването на над 20 изтребители Су-35, както и оръжията за тях, отбелязва агенцията.

Запитан дали Тръмп ще обсъди тази покупка със Сиси и дали тя няма да предизвика санкции от страна на Вашингтон, източникът посочи, че американското законодателство дава на президента твърде малко гъвкавост относно санкциите, наложени на страни, които купуват оръжие от Русия.
БТА