Доналд Тръмп
Доналд Тръмп / БГНЕС
Американският сенатор Боб Коркър заяви, че президентът на САЩ Доналд Тръмп може да предизвика Трета световна война със своите действия, предадоха Ройтерс и ТАСС. В интервю за в. "Ню Йорк таймс" републиканецът Коркър, който е председател на комисията по външни работи на Сената, каза, че Тръмп се държи все едно е в риалити шоу.

"Той ме тревожи. Той трябва да тревожи всеки, който е загрижен за нашата страна", заяви сенаторът. Коркър предупреди, че с безразсъдното си поведение Тръмп рискува да постави САЩ "на пътя към Трета световна война".

Тръмп не може да развали ядрената сделка, уверен е президентът на Иран


Според сенатора президентът нееднократно е вредил на дипломатическите усилия на САЩ в международен план със своите коментари в Туитър. Коркър изрази задоволство от това, че до Тръмп има хора като министъра на отбраната Джеймс Матис, държавния секретар Рекс Тилърсън и ръководителя на канцеларията на Белия дом Джон Кели, които по думите му "помагат нашата страна да не изпадне в хаос".

Преди това Тръмп обвини Коркър за ядрената сделка с Иран в поредица от нападки в Туитър, които предизвикаха остри ответни коментари от сенатора.

"Сенатор Боб Коркър ме "молеше" да го подкрепя за преизбиране в Тенеси. Аз казах "не" и той отпадна", написа президентът.

Тръмп знае: "Само едно нещо ще подейства!" на Северна Корея, но мълчи кое е то

"Той също така искаше да бъде държавен секретар, а аз казах "не, благодаря". Той също така до голяма степен е отговорен за ужасяващата сделка с Иран", заяви Тръмп.

"Затова напълно мога да очаквам Коркър да бъде отрицателен глас и да пречи на нашия велик дневен ред", каза президентът. Коркър отвърна с изявление, в което каза: "Срамота е, че Белият дом се е превърнал в забавачка за възрастни хора. Някой очевидно е пропуснал смяната си тази сутрин."
БТА