/ БГНЕС
Иранският президент Хасан Рохани защити ядреното споразумение със западните сили и каза, че американският президент Доналд Тръмп не може да го подкопае, съобщи Ройтерс.
 
Съгласно сделката от 2015 г. Иран се съгласи да ограничи ядрената си програма в замяна на облекчаване на икономически санкции.
 
"В преговорите и споразумението по ядрения въпрос решихме проблеми и извлякохме ползи, които са необратими. Никой не може да върне нещата назад, нито г-н Тръмп, нито който и да е друг", каза Рохани на церемония в Техеранския университет по случай началото на академичната година.
 
"Даже и още 10 тръмповци да се появят на този свят, нещата пак са необратими", каза Рохани, цитиран от ирански държавни медии.
 
Тръмп, който нарече споразумението "най-лошата сделка, сключвана някога", трябва да вземе решение до 15 октомври, когато изтича крайният срок за потвърждаване дали Иран изпълнява условията по сделката.
 
Ако Тръмп не даде потвърждение, Конгресът ще разполага с 60 дни да реши дали да върне санкциите, които бяха премахнати по силата на споразумението.
БТА