/ БГНЕС
Президентът на САЩ Доналд Тръмп написа в Twitter, че е слисан от статия във в. „Вашингтон поуст”, в която се дава положителна оценка на действията на неговите избиратели.
 
„Не мога да повярвам, че накрая виждам хубава статия във „Вашингтон поуст”. В нея се говори за ентусиазма на гласоподавателите на Тръмп в набирането на средства за кампанията. Националният комитет на Републиканската партия събира много повече пари от демократите и голяма част от тези пари е от моите прекрасни малки дарители. Заради тях работя неуморно”, написа стопанинът на Белия дом.
 


Основателят на компанията „Амазон” и собственик на в. „Вашингтон поуст” - мултимилиардерът Джеф Безос, се придържа към либерални възгледи и преди многократно е критикувал действията на сегашната американска администрация.
 
Още през януари Безос заяви, че е готов да подкрепи иска, заведен в съд в щата Вашингтон срещу указа на Тръмп за ограничаване на имиграцията.
 
„Вашингтон поуст” е едно от най-влиятелните издания в САЩ и в преобладаващата част от материалите си критикува политиката на Тръмп и републиканците.
БГНЕС