Президентът на САЩ Доналд Тръмп
Президентът на САЩ Доналд Тръмп / БГНЕС
Президентът на САЩ Доналд Тръмп отрече да е искал от бившия директор на ФБР Джеймс Коми да прекрати разследването срещу бившия президентски съветник за националната сигурност Майкъл Флин, като подчерта, че е готов да разкаже под клетва своята версия за разговорите с Коми, предаде Ройтерс.
 
"Не съм казвал това", отговори Тръмп на въпрос на репортери дали е искал от Коми лоялност или да прекрати разследването на руските контакти на Флин.
 
Коми заяви, че Тръмп е излъгал и го е оклеветил (СНИМКИ/ВИДЕО)

Бившият директор на ФБР, уволнен от Тръмп миналия месец, даде показания под клетва пред комисия в Сената вчера.
 
Коми обвини президента, че го е уволнил, за да възпрепятства разследването за руска намеса в американските президентски избори, а после е излъгал за мотивите за уволнението.
 

бившия директор на ФБР Джеймс Коми
БГНЕС, архив

"Джеймс Коми потвърди много от това, което аз казах, а някои от нещата, които той каза, просто не бяха верни", заяви Тръмп.
 
Конгресът иска записите на всички разговори между Тръмп и Коми

Запитан по време на пресконференцията с румънския президент в Белия дом дали е готов да представи под клетва своята версия за разговорите с Коми, Тръмп отговори: "100 процента".
 
Тръмп отказа да уточни дали съществуват записи на разговорите му с Коми, като заяви само, че скоро ще има какво да каже по въпроса, но намекна, че репортерите щели да бъдат разочаровани от отговора.
 
Тръмп заяви, че бившият директор на ФБР издава тайни

Президентът на САЩ Доналд Тръмп
БГНЕС, архив

"Вчера не показа никакъв сговор, никакво въпрепятстване", каза Тръмп, имайки предвид показанията на Коми и на свой ред го обвини за изтичането на информация. "Той е източникът (на изтичане на информация). А ние искаме да се върнем към управлението на нашата велика страна", заяви президентът, цитиран от ДПА.
 
БТА