Доналд Тръмп
Доналд Тръмп / БГНЕС
Външен юридически съветник на президента на САЩ Доналд Тръмп оспори основни моменти в показанията на бившия директор на ФБР Джеймс Коми пред сенатска комисия, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.
 
В изявление адвокатът Марк Касовиц каза, че изслушването е установило, че президентът не е бил разследван за заговор или възпрепятстване на правосъдието.

Коми заяви, че Тръмп е излъгал и го е оклеветил (СНИМКИ/ВИДЕО)
 
По думите на юриста Тръмп не е искал от Коми да бъде лоялен към него и не го е насочвал или му е внушавал да спре разследването срещу неговия бивш съветник по въпросите на националната сигурност Майкъл Флин.
 
"Президентът никога, формално или по същество, не е насочвал или внушавал на г-н Коми да спира да разследва някого, включително да внушава на г-н Коми "да остави Флин на мира", заяви Касовиц.
 
Личният адвокат на Тръмп обвини бившия шеф на ФБР за "неупълномощено разкриване" на "поверителни комуникации" с президента.

ФБР и Белият дом - хроника на разтърсващи скандали
 
Касовиц подчерта, че продължава "селективното и незаконно изтичане на класифицирана информация" и че сега Коми е признал, че е извършил това.
 
В показанията си днес пред сенаторите Коми каза, че е предал на приятел своите бележки от разговорите си с президента, след като Тръмп намекнал в "Туитър", че разговорите може би са документирани с аудиозапис.
 
Тръмп нае Марк Касовиц миналия месец да се занимава с въпросите около разследванията за евентуална руска намеса в президентските избори в САЩ миналата година.
БТА