/ БГНЕС
Трима вече са загиналите след нападението с огнестрелно оръжие във френския град Страсбург, след като един от пострадалите почина от раните си. Това съобщи Ройтерс, като се позова на съобщение на парижката прокуратура.

Публикуваха подробности за нападателя в Страсбург

Извършителят на атентата в Страсбург е заявил, че е искал да отмъсти за гибелта на радикални ислямисти в Сирия. Това съобщи днес френската телевизия Бе Еф Ем, като се позова на показанията на шофьор на такси, който твърди, че е бил принуден да откара заподозрения от мястото на атентата до квартал, където нападателят е възнамерявал да се скрие от полицията, предаде ТАСС.

Българка в Страсбург: Все още има страх и притеснение

"Водачът твърди, че Шериф Шекат му е заявил, че със стрелбата по хора в центъра на Страсбург той е отмъстил за гибелта на свои ислямски братя, загинали в Сирия", съобщи Бе Еф Ем.

БГНЕС

Във вторник вечерта 29-годишен жител на Страсбург откри огън на коледния базар в центъра на града. В резултат на атаката трима души загинаха, а 13 бяха ранени.

Кои са жертвите и ранените при атаката в Страсбург?

Говорителят на френското правителство Бенжамен Гриво заяви, че силите за сигурност опитват да заловят стрелеца жив или мъртъв. Общо 700 полицаи участват в операцията по издирването на Шекат, добави Гриво, цитиран от Асошиейтед прес. 
БТА