/ БГНЕС
Мариета Димитрова била в ресторант, в който ранен е потърсил помощ
Двама души са били убити при стрелба снощи на коледния базар в Страсбург, съобщи министърът на вътрешните работи на Франция Кристоф Кастанер, предаде ДПА. Френските власти разглеждат случилото се като терористичен акт. Други 14 души са ранени, а деветима от тях са в критично състояние, потвърди министърът пред журналисти в Страсбург.

Публикуваха подробности за нападателя в Страсбург

Българският журналист Мариета Димитрова, която е на работна визита в Страсбург, се оказа в центъра на трагичните събитие през изминалата нощ във френския град.

„В момента ситуацията се успокоява, има засилено полицейско присъствие навсякъде. По-спокойно е вече, но със сигурност има страх и притеснение все още“, разказва пред DarikNews Мариета.

Терор в Страсбург: Три жертви и 12 ранени, издирват нападателя

Тя и хората, с които е била разбират за инцидента буквално 15 минути, след като се е случило. Били са в ресторант в близост до базара.

„Нашата група мина през него 15-20 минути по-рано през базара“, обяснява журналистът.

БГНЕС

В ресторанта, в който българската група е била, се оказва че е потърсил помощ един от ранените, който по-късно е починал.

Останахме в ресторанта над 5 часа, докато полицаите събраха улики пред него и изнесоха тялото. Беше изключително стресово, всички бяха уплашени, но запазиха спокойствие, не се допусна паника и хаос“, допълва разказа си Димитрова.

Още по темата: 

Полицията издирвала стрелеца от Страсбург за друго престъпление


Европейският парламент ще продължи работата си въпреки нападението в Страсбург