/ БГНЕС
Гражданин на Тайланд е сред жертвите; италиански журналист е пострадал при стрелбата
Гражданин на Тайланд е сред убитите в нападението в Страсбург снощи, предаде ТАСС, като се позова на тайландското издание "Банкок пост".
 
Мъжът е бил във Франция на ваканция. Той е бил на 47 години и е идентифициран от изданието като Анупонг Суебсаман. Прострелян бил фатално в главата.
 
Терор в Страсбург: Три жертви и 12 ранени, издирват нападателя

Италиански журналист е пострадал при стрелбата в центъра на града, предаде агенция ТАСС, като се позова на италианската АНСА. Според информацията нараняванията на италианския журналист са леки.
 
Стрелецът от Страсбург е в списък на френското разузнаване

Министърът на външните работи на Италия Енцо Моаверо Миланези съобщи в Twitter, че кризисен щаб в министерството следи развоя на събитията в Страсбург. Министърът посочи, че се моли за жертвите, ранените и техните близки. Съболезнования изказа и министърът на вътрешните работи и вицепремиер Матео Салвини, който е на посещение в Израел. "Като гражданин и като министър ще положа всички усилия да няма терористи в Европа и в света", написа в Twitter Салвини.
 
Вчера вечерта 29-годишен гражданин на Страсбург на име Шериф Ш., известен на силите на реда за престъпления от нетерористичен характер, откри огън на коледния базар в града. По последни данни убитите са трима, а ранените 14.
 
Стотици полицаи участват в издирването на нападателя. Вчера сутринта той трябвало да бъде арестуван по подозрение, че е участвал във въоръжен грабеж и покушение по време на него. Полицията обаче не го намерила в дома му, припомня ТАСС. След нападението нападателят е бил ранен от патрул на силите на реда, но е успял да се измъкне, допълва АФП.
БТА