Публикуваха подробности за нападателя в Страсбург

/ БГНЕС
Нападателят от Коледния базар в Страсбург, назован тази нощ от властите като Шериф Ш., е роден през февруари 1989 г. в квартала Онберг на града, пише в. "Паризиен".
Той е познат на органите на реда за извършване на редица престъпления, заради които е лежал в затвори във Франция и Германия. В един от случаите е бил осъден на две години затвор през 2011 г. за въоръжено нападение, при което използвал парчета от счупена бутилка.

Терор в Страсбург: Три жертви и 12 ранени, издирват нападателя

Последните дни е бил издирван за въоръжен грабеж и опит за убийство. Вчера домът му в Страсбург бил претърсен, а той трябвало да бъде арестуван, но полицията не го открила там. Негови съучастници в обира и опита за убийство вече са арестувани.

Българка в Страсбург: Все още има страх и притеснение

При претърсването на дома на Шериф Ш. вчера сутринта били открити гранати, пише в. "Фигаро".

Стрелецът от Страсбург е в списък на френското разузнаване

Вестникът посочва, че за Шериф Ш. от 2016 г. е изготвено така нареченото "досие С". То се съставя от Главна дирекция за вътрешната сигурност за хора, представляващи заплаха за държавната сигурност. Досието за Шериф С. е изготвено, защото се предполага, че се е радикализирал. 

Според "Паризиен" Шериф Ш. е имал връзки с ислямистки среди в Страсбург.

БГНЕС

Продължава издирването на заподозрения за нападението. Засега мотивите му остават неясни. Води се разследване за престъпление по терористични подбуди, предаде Асошиейтед прес. В хода на издирвателната операция са задържани петима души.

БГНЕС

Пред радио Франс ентер френският държавен секретар към министерството на вътрешните работи Лоран Нюнес каза, че заподозреният може да е избягал в Германия.

След стрелбата на Коледния базар нападателят на два пъти е влязъл в престрелка със силите на реда. Той е бил ранен от рикоширал куршум, предаде Франс прес.

Още по темата: 

Полицията издирвала стрелеца от Страсбург за друго престъпление


Европейският парламент ще продължи работата си въпреки нападението в Страсбург
 
БТА