/ Gulliver/Getty Images
Броят на загиналите при срутването на мост в Генуа достигна 35, предадоха Ройтерс и ДПА, като се позоваха на данни на префектурата в северозападния италиански град.

Пожарникари и други спасителни екипи цяла нощ са издирвали оцелели и загинали под отломките на пътното съоръжение. Според полицията не е изключено жертвите да са още повече. Сред загиналите има три деца - на 7, 12 и 13 години. Ранените при срутването са 16.
 
HAPPENING NOW: Emergency services continue to scour the site of bridge collapse that killed at least 35 people in Genoa.

HAPPENING NOW: Emergency services continue to scour the site of bridge collapse that killed at least 35 people in Genoa. Full story: https://dailym.ai/2KVXLcJ

Публикувахте от Daily Mail в Сряда, 15 август 2018 г.
В Генуа обявиха двудневен траур заради рухването на моста

На 14 август малко преди обяд стометров участък от моста "Моранди" рухна от височина около 50 метра върху два склада, железопътна линия и речно корито. Паднаха и между 30 и 35 автомобила, които се движели по моста в момента на инцидента.
Трагедията в Генуа: Разследват кой е отговорен за срутването (СНИМКИ/ВИДЕО)

Мостът, наричан от местните жители "Бруклин бридж", е ключов елемент от шосето Милано-Генуа и шосето, което свързва Генуа с Франция. "Хората, които живеят в Генуа, минават по този мост по няколко пъти на ден", каза италианският заместник-министър на инфраструктурата и транспорта Едоардо Рикси.

Мост на автомагистрала в Италия рухна близо до град Генуа
БГНЕС

Рухна мост в Италия, десетки са загинали (СНИМКИ/ВИДЕО)

Министърът на транспорта Данило Тонинели съобщи, че е стартирана процедура за отменяне на концесията на компанията оператор на автомагистралата. Той подчерта, че държавата ще иска да наложи на „Аутостраде пер л'Италия“ значителни финансови санкции, които може да стигнат до 150 милиона евро, съгласно концесионния договор.

Вижте снимки на рухналия мост в Италия (СНИМКИ)

Според министъра ръководството на компанията трябва да подаде оставка. Тонинели каза още, че правителството започва инспекция на остарелите мостове и тунели в страната.
БТА