/ Gulliver/Getty Images
Това е становището на фирмата оператор на съоръжението
Не е било възможно да се предвиди срутването на моста на магистралата в Генуа и е прекалено рано да се установи причината, заяви директор на акционерното дружество Аутостраде, което управлява срутилата се магистрала, предаде Ройтерс.
 
Аутостраде е част от инфраструктурната група Атлантия, в която един от големите акционери е холдингът на семейство Бенетон. Аутостраде отговаря за срутилата се част от платената магистрала.
 

Генуа мост трагедия
Gulliver/Getty Images


Рухна мост в Италия, десетки са загинали (СНИМКИ/ВИДЕО)

"Срутването беше неочаквано и непредвидимо. Мостът беше под постоянно наблюдение, дори повече, отколкото предвижда законът", заяви Стефано Мариляни, директор на дружеството за района на Генуа. "Нямаше никаква причина мостът да се смята за опасен", подчерта той.
 

Генуа мост трагедия
Gulliver/Getty Images


По данни на италианската Агенция за гражданска отбрана при срутването са загинали най-малко 20 души и 16 са ранени. Представител на агенцията уточни, че данните подлежат на промяна и се очаква броят на жертвите да нарасне. По данни на в. "Република" загиналите при трагедията са 35, включително едно дете. Петима от общо 14 ранени са в критично състояние.
 
Трагедията в Генуа: Разследват кой е отговорен за срутването (СНИМКИ/ВИДЕО)

Властите засега не разполагат с достатъчна информация, за да определят причините за катастрофата. В момента на срутването на пътя са се намирали около 30 коли и между 5 и 10 камиона. Спасители са евакуирали жителите на сгради, намиращи се близо до срутилия се мост поради опасения, че може да се рухнат и други части от него, предаде ТАСС.
 

Генуа мост трагедия хеликоптер
Gulliver/Getty Images


Вижте снимки на рухналия мост в Италия (СНИМКИ)

Тази вечер италианският премиер Джузепе Конте пристигна на мястото на трагедията. Той ще остане в региона и в сряда, за да се срещне със семейства на загинали и пострадали, предаде ТАСС.
БТА