/ iStock/Getty Images
Световната здравна организация призова богатите държави да преосмислят плановете за ваксиниране на децата и вместо това да даряват ваксини на програмата КОВАКС за по-бедните държави, предаде Ройтерс.

СЗО: Най-богатите страни получиха 83 на сто от ваксините

Генералният директор на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус каза също, че втората година от пандемията се очертава да бъде по-смъртоносна от първата, като Индия остава основен обект на тревога.

"Разбирам защо някои страни искат да ваксинират децата и тийнейджърите, но точно сега ги призовавам да премислят и вместо това да дарят ваксини на КОВАКС", каза той на видеоконферентна среща в Женева.

СЗО: Индийският вариант на новия коронавирус е открит в 44 страни

Индийският премиер Нарендра Моди днес алармира за бързо разпространение на коронавируса в обширните селски райони на Индия, след като по официални данни на властите броят на инфекциите надхвърли 24 милиона души, а починалите от заразата за трети пореден ден са над 4000 души.

От началото на пандемията броят на заразените с коронавирус по света надхвърли 160,71 милиона души, а на починалите достигна 3 477 379, според изчисления на Ройтерс.
БТА