Съдят фермер, превърнал се в герой за мигрантите във Франция (СНИМКИ/ВИДЕО)
Съдят фермер, превърнал се в герой за мигрантите във Франция (СНИМКИ/ВИДЕО) / Thinkstock/Getty Images

Френски фермер бе изправен пред съда за подпомагане на мигранти да преминат през страната. Поддръжници на Седрик Еро го обявиха за герой, тъй като помагал на африкански мигранти и им осигурявал подслон.

„Ако проблемът не бъде решен, аз ще продължа да помагам, разбира се. Приемам хора в дома си. Трябва да продължим да им помагаме и да ги подкрепяме. Не трябва да се делим на бели и черни, с пари или без... Аз съм фермер. Моята работа е да храня хората и го правя", споделя мъжът.

Тълпа от поддръжници на Седрик се събра да го подкрепи при първото му изслушване в съдебната зала. Те скандираха и демонстрираха плакати с надписи „Помагането не е престъпление", „Je suis Cedric"(Аз съм Седрик) и др.

„Престъпление ли е да отвориш вратата си на нуждаещ се, да предложиш храна и място за почивка?", питаха хората, които подкрепят фермера.

Според адвоката на Еро няма законово основание той да бъде осъден. Ако бъде признат за виновен, мъжът може да излежи 5 години зад решетките и да плати 30 000 евро глоба.