/ Gettyimages
Магнат в областта на недвижими имоти и предполагаем убиец, чиято житейска история вдъхнови документален сериал на HBO, се появи в съда в Лос Анджелис. Заседанието ще реши дали ще бъде съден.

Американски магнат се издаде за серия от убийства в документален филм


След данните от аутопсията и изслушване на свидетели и експерти, прокурорите заявиха, че 75-годишният Робърт Дърст е убил приятелката си Сюзън Берман през 2000 г., за да попречи да бъде разпитана от полицията в Ню Йорк за изчезването на съпругата му Катлийн през 1982 г.
Карън Минутело, свидетел на прокуратурата и иконом на сградата, в която Дърст е живеел със съпругата си, свидетелства, че Катлийн се страхувала от него и искала да избяга.

Повдигнаха обвинение на милионера, който неволно се издаде, че е сериен убиец

Нейтън Чавин, дългогодишен приятел на Дърст и Берман, свидетелства, че двамата с него са обсъждали смъртта на Берман на вечеря.

Дърст бе арестуван през март 2015 г. в хотелска стая в Ню Орлийнс, няколко часа преди последния епизод от шестсерийния документален филм на HBO, разказващ за историята му.
Сериалът започва с изчезването на съпругата му, продължава с убийството на Берман и смъртта на негов съсед в Тексас през 2001 г., който бе намерен разчленен. По това време Дърст живее под фалшива самоличност в Тексас и разказва, че съпругата му е мъртва. Той претендира, че е невинен и е оправдан след кратък процес.
В ексклузивният финал на документалния филм, Дърст признава пред себе си: „Какво, по дяволите, направих? Убих ги всички, разбира се!“, без да подозира за поставените в банята микрофони.

Още  по темата:

Най-големите масови убийци на XX век

Пет от най-кървавите масови убийства в България (ВИДЕО)

Масовите убийства са заразни

Седемте най-зловещи деца убийци
БГНЕС