Зодиакът е един от най-големите неразкрити серийни убийци в света. На него се преписват най-малко 5 убийства в района на Сан Франциско, извършени през 60-те години на миналия век - между декември 1968 г. и октомври 1969 година.

Вижте кои са най-бруталните серийни убийци в историята

Вижте историята на Зодиака:

През октомври 1966 г. едно убийство поставя началото на страховита серия от престъпления, които хвърлят в паника жителите на Сан Франциско. Убиецът използва прякора Зодиак в серия подигравателни писма, адресирани до пресата и полицията.

Истинската история на Пого - клоунът убиец (ВИДЕО)

Първите му жертви били тинейджърите Дейвид Артър Фарадей и Бети Лу Дженсън, които били застреляни в колата на Фарадей.

а
ThinkStock/Getty Images

Малко по-късно 22-годишната Дарлийн Елизабет Фарин и 19-годишният Майкъл Маго били простреляни в колата на Ферин в паркинга на голф игрище. След няколко седмици местните вестници "Сан Франциско Екзаминър", "Сан Франциско Хроникъл" и "Валехо Таймс-Хералд" получават писма, поемащи отговорност за убийствата. Твърденията на автора били подкрепени с достоверни подробности от двете местопрестъпления и той заплашвал, че ще убива още, ако не изпълнят исканията му.

На Зодиака се преписват и убийствата на Сесилия Ан Шепърд и Брайън Калвин Хартнел, както и на Пол Стайн - шофьор на такси в Сан Франциско.

Години наред Зодиакът се подиграва с полицията, изпращайки на медиите странни шифри, телефонни обаждания и обидни криптирани бележки. Въпреки мащабното разследване, никой не е арестуван. Случаят остава отворен.

Серийният убиец Чарлз Менсън почина на 83-годишна възраст

През 1974 година писмата спират. До днес самоличността на Зодиака не е установена.

Брилянтният "Зодиак" на Дейвид Финчър показва ужаса, който превзема района на залива, където загадъчният зодиакален убиец оставя трупове след себе си.

Още  по темата:

Най-големите масови убийци на XX век

Пет от най-кървавите масови убийства в България (ВИДЕО)

Масовите убийства са заразни

Седемте най-зловещи деца убийци

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата ни във Facebook тук