Британският премиер Риши Сунак е на посещение в Израел. Той се срещна с израелския президент Ицхак Херцог и двамата подчертаха необходимостта да се избегне допълнително ескалиране на насилието в региона, предаде Ройтерс, като се позова на канцеларията на Сунак.

"Премиерът и президентът Херцог подчертаха наложителната необходимост да се избегне по-нататъшно ескалиране на насилието в региона. Те се съгласиха да продължат да работят заедно за постигането на тази цел", се казва в изявление на канцеларията на британския премиер.

Сунак също така се е споразумял с Херцог да бъде продължена работата по освобождаването на британските граждани, взети за заложници по време на конфликта, се добавя в изявлението.

Предстои му среща и с премиера Бенямин Нетаняху.

„Хамас“ е готов да пусне заложници, ако Израел се съгласи на 24-часово примирие

"Всяка смърт на цивилен е трагедия. И животът на твърде много хора беше загубен след ужасяващия акт на терор от страна на "Хамас", посочи Сунак в изявление преди визитата. Той каза, че смъртоносната експлозия в болницата в Газа във вторник, при която бяха убити стотици палестинци, трябва да бъде "преломен момент за лидерите в региона и по света и те да се обединят, за да се избегне по-нататъшна опасна ескалация на конфликта". Сунак също така обеща, че Великобритания ще бъде "в челните редици на тези усилия".

В безизходицата на войната: Кошмарът и страданието на хората в Газа (ГАЛЕРИЯ)

 
 
Божидар Захариев/БТА