Доналд Тръмп
Доналд Тръмп / Guliver/Getty Images
Северна Корея осъди президента на САЩ Доналд Тръмп за решението му да признае Ерусалим за столица на Израел и го нарече „изкуфял“ и „слабоумен“, предаде Франс прес.

Тръмп призна Ерусалим за столица на Израел
 
През последните месеци Тръмп и севернокорейският лидер Ким Чен-ун си разменят лични обиди и заплахи за война в обстановка на изострено напрежение заради ракетната и ядрената програма на КНДР.

Мюсюлмани се молиха пред Белия дом срещу решението на Тръмп за Ерусалим (ВИДЕО)
 
"Като се има предвид, че изкуфелият слабоумник открито призовава в ООН за пълното унищожаване на суверенна държава, това действие не е толкова изненадващо. Тази инициатива обаче ясно показва на целия свят кой е рушителят на световния мир и сигурност, кой е парий и бандит в международната общност", заяви говорител на севернокорейското външно министерство, използвайки квалификации, които обикновено се изговарят по адрес на КНДР.

Сблъсъци между палестинци и израелски полицаи, има убит и десетки ранени (СНИМКИ/ВИДЕО)
 
Северна Корея енергично осъжда решението на САЩ за Ерусалим и изразява „твърдата си подкрепа и солидарност с палестинския и арабския народ в борбата им за легитимните им права. САЩ ще бъдат държани за отговорни за всички последици от това опасно и дяволско действие“, добави говорителят, цитиран от държавната агенция КЦТА.

Хамас: Решението на Тръмп отваря вратите на ада
БТА