/ iStock/Getty Images
Само двама души, дали положителна проба за коронавирус през последните 28 дни, са починали за изминалите 24 часа във Великобритания, предаде Ройтерс, като се позова на правителството.

Над 157 млн. случая на COVID-19 от началото на пандемията

През последната седмица смъртните случаи в страната, свързани с COVID-19, са 67 - с 39 % по-малко в сравнение с предходната седмица. Великобритания е на пето място в мрачната статистика в света и първа в Европа, с над 127 хиляди починали от началото на пандемията.

Страната преживя опустошителна втора епидемична вълна, която достигна своя пик в края на януари, но оттогава броят на смъртните случаи рязко намаля, паралелно с успеха на ваксинационната кампания - една от най-бързо напредващите в света.

Великобритания съветва хората под 40 години да се ваксинират с алтернатива на AstraZeneca

Над 35 милиона британци, или малко повече от две трети от пълнолетното население, са получили поне една доза ваксина. От тях над 17 милиона, или една трета от всички пълнолетни жители на Великобритания, вече са напълно ваксинирани.

Новите случаи на коронавирус за изминалите 24 часа в страната са 1770. Общият им брой през последните седем дни е под 15 хиляди - с 4,3 процента по-нисък в сравнение с предходната седмица.

Джонсън: Великобритания е напът да отмени през юни изискването за социална дистанция

С общо близо 4,435 милиона потвърдени случая на коронавирус, Великобритания, с население от около 66 милиона души, е на седмо място в света по този показател.
БТА