/ iStock/Getty Images
Руският премиер Дмитрий Медведев подписа указ за одобряване на списък с потенциално опасни кучета. Документът бе публикуван днес на сайта на кабинета.

Ротвайлер нахапа 14-годишно дете в Горна Баня

Списъкът включва 12 породи кучета и техните мелези, притежаващи генетично определени качества като агресия и сила и представляващи потенциална опасност за хората.

Между опасните породи са акбаш, бразилски булдог, булдог, бендог, всички породи, които са хибридни кръстоски с вълци, булмастиф, питбул и кавказка овчарка.

Отглеждат незаконно диви прасета като обучителен материал за ловни кучета (СНИМКИ)

Отбелязва се, че списъкът е съставен, като са взети предвид предложенията на Съюза на обществените кучешки организации: Руската киноложка федерация, обществената организация „Съюз на киноложките организации на Русия“, както и опита на други страни.

Когато Доброто те срещне на светофара: Историята на Лъки

По-рано Министерството на вътрешните работи разработи списък на потенциално опасни кучета, чието разхождане без намордник и каишка е забранено на обществени места.

Дакели спасиха дете от кобра

От 1 януари 2020 г. влиза в сила закона, според който разхождането на потенциално опасни кучета без намордник и каишка е забранено, независимо от мястото на разходката, с изключение на случаите, когато такива кучета са на оградената територия на техния собственик. В този случай за присъствието на потенциално опасно куче трябва да се постави предупредителен знак на входа на имота.
БГНЕС